تاریخ ویرایش: شنبه, ۲۷ شهریور , ۱۳۹۵

اخبار › بزرگداشت روز بهورز

بهورز

به گزارش روابط عمومي دانشگاه :مراسم بزرگداشت روز بهورز  و تجليل از بهورزان دانشگاه علوم پزشكي شاهرود با شركت بهورزان خانه هاي بهداشت شهرستانهاي شاهرود وميامي و حضور مسئولين دانشگاه  در روزچهارشنبه ۹۵/۶/۱۷ برگزار شد.

دكتر سيد عباس موسوي رييس دانشگاه علوم پزشكي شاهرود در اين  مراسم گفت: خدمات ارايه شده در خانه هاي بهداشت با تلاش و كوشش بهورزان موجبات ارتقاي سلامت افراد  جامعه را فراهم مي كند.

دكتر موسوي افزود : طرح تحول نظام سلامت يكي از ارزشمندترين خدمات دولت تدبير و اميد است كه در حوزه هاي درمان و بهداشت به اجرا در آمده است

رييس دانشگاه علوم پزشكي شاهرود سلامتي جسمي و رواني را از شاخصه هاي توسعه يافتگي هر كشور دانست و امروز شاهد ارتقاي بهداشت وسلامت مردم ،جامعه ،كودكان،ونوجوانان وريشه كني ،حذف وكنترل بسياري از بيماري ها واگير هستيم كه بخش عمده آن حاصل تلاش هاي شبانه روزي اين عزيزان است .

دكتر محمد محمدي معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شاهرود در اين مراسم ضمن خير مقدم و تبريك روز بهورز، جايگاه بهورزان را در نظام سلامت كشور بسيار برجسته  ومهم دانست  وبا اشاره به اهميت شغل بهورزي و نقش بهورزان در ارتقاء شاخص هاي بهداشتي از فعاليت آنها تقدير و تشكر نمود.

دكتر محمدي افزود: سلامت جامعه مديون فعاليت خالصانه بهورزان است وكنترل بسياري از بيماري هاي واگير در كشور حاصل تلاش بهورز در خانه هاي بهداشت است.
وي در سخناني بهورزان را سربازان خط مقدم جبهه سلامت و فرشتگان نجات بيماران ناميد و گفت: نظام سلامت جزء اولويت هاي دولت يازدهم است  وبه بركت دولت ، شاهد اتفاقات بسيار خوبي در حوزه بهداشت و درمان در كشور هستيم كه در هيچ دوره اي از تاريخ كشور سابقه نداشته است.

وي گفت: با كنترل فاكتورهاي خطر مي‌توان تا ۸۰ درصد از آمار مرگ و مير بيماري‌هاي قلبي و عروقي كاست و اين چند فاكتور ساده مانند عدم مصرف دخانيات، داشتن رژيم غذايي سالم و تحرك كافي است  و جهت كنترل ريسك فاكتورهاي خطر ابتلا به اين بيماريها بايستي هرچه سريعتر اقدام شود.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي گفت: ارتقاء تمامي شاخصهاي بهداشتي وابسته به كار بهورزان است و خدمات ارائه شده توسط بهورزان باعث بالا رفتن شاخصهاي بهداشتي و ارتقاي سلامت افراد جامعه مي شوداز جمله بهداشت خانواده، بهداشت روان، بيماريهاي واگير و غير واگير، شناسايي بيماران ديابتي و واكسيناسيون گروه هدف را از جمله وظايف بهورز در روستا عنوان كرد.

در ابتداي همايش بزرگداشت روز بهورز پيام تبريك دكتر  سيد حسن هاشمي وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي توسط عبدالرضا يوسفي مدير مركز آموزش بهورزي شاهرود قرائت گرديد

در پيام وزير بهداشت به مناسبت روز بهورز آمده است:  به‌دليل آموزش جامعه‌نگري كه توسط  مربيان كوشا و پرتلاش مراكز آموزش بهورزي ارايه مي‌شود؛ ارتقاي دائمي سطح اطلاعات و به روز نگه‌داشتن آموخته‌ها، امروزه بهورزان يكي ازموثرترين نيروهاي سيستم عظيم و گسترده نظام سلامت به‌شمار مي‌آيند و در خدمات‌رساني به روستاييان شريف جايگاهي بس رفيع دارند. اين عزيران امروزه مسئوليت‌هاي گوناگوني مانند:شناخت جمعيت، جلب مشاركت مردمي به منظور همكاري‌هاي برون‌بخشي، آموزش سلامت، مراقبت كودكان، مراقبت مادران، ارايه خدمات باروري سالم، مراقبت جوانان و نوجوانان، مراقبت ميانسالان، مراقبت سالمندان را نيز برعهده دارند و همزمان برحوزه بهداشت محيط و حرفه‌اي، پيشگيري از بيماري‌هاي واگير و غيرواگير، ارايه كمك‌هاي اوليه و درمان‌هاي ساده علامتي توجه داشته و امور آن‌را به سامان مي‌رسانند؛ به‌طوري كه نماد روشن شعار «بهداشت بر درمان مقدم است.» محسوب مي‌شوند.

دراين مراسم از۲۸ نفر از بهورزان  و مربيان نمونه مركز آموزش بهورزي با اهداي لوح وهدايا تقدير گرديد.

شايان ذكر است: اجرا ي برنامه هاي هنري و شامل سرود و ميان پرده و برگزاري مسابقه علمي  بود.