تاریخ ویرایش: یکشنبه, ۱ مرداد , ۱۳۹۶

اخبار › کارگاه آموزشی خودمراقبتی و برنامه ریزی عملیاتی مشارکتی برای ارتقای سلامت در سازمانها و شوراها

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود.

کارگاه آموزشی خودمراقبتی و برنامه ریزی عملیاتی مشارکتی برای ارتقای سلامت در سازمانها و شوراها در روز ۳۱ تیرماه سال جاری و با حضور کلیه مراقبین سلامت مراکز خدمات جامع سلامت شهر و روستا،در محل سالن اجتماعات معاونت بهداشتی برگزار گردید.

ناجیه سعدی مسئول واحد آموزش و ارتقای سلامت این معاونت،در ابتدا با توجه به اینکه هر گونه تلاشی برای ارتقای سلامت و ایمنی مردم نیازمند برنامه ریزی یک برنامه عملیاتی دقیق و منسجم است، افزود:این کارگاه را با هدف توانمندسازی مراقبین سلامت مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی در برنامه خودمراقبتی برگزار کردیم.

وی در ادامه افزود:با توجه به اینکه درصد زیادی از توانمندی ها در خارج از بخش سلامت است، روند تغییر ساختار جمعیتی،الگوی بیماریها و فشار مالی که بر سیستم ارائه خدمات عمومی تحمیل شده،ما را نیازمند ارائه رویکردی جدید و متفاوت برای مراقبت بهتر و متناسب با نیازهای مردم در حال و آینده می سازد، و دستیابی به سطوح بالاتر از سلامت و ایمنی،نیازمند مشارکت بین بخشهای مختلف جامعه و استفاده از منابع مهارت و دانش آنها و مردم است.

ایشان با بیان اینکه در طرح تحول سلامت خدمات برای همه ی گروهها ارائه می گردد و معطوف به طیف خاصی نیست، تاکید کرد: برنامه خودمراقبتی هزینه کمتری دارد و در این برنامه بدنبال آن هستیم که حتی انسانهای سالم سلامت خود را حفظ کنند و در شرایط موجود باقی بمانند.

سعدی در بخش دیگری از سخنان خود افزود:خودمراقبتی، برای افراد برنامه دارد، یعنی به جای اینکه مراکز تخصصی ایجاد کنیم، مردم را مستقیما درگیر سلامت خود  کنیم، به طوری که سلامت برای مردم توسط مردم و با مردم باشد، و در این چرخه هر فرد  پیگیر سلامت خود خواهد بود.

مسئول واحد آموزش و ارتقای سلامت گفت: اگر بتوانیم سفیر سلامت را بدرستی تربیت کنیم و برنامه خودمراقبتی را به درستی انجام دهیم، سلامت در خانه شکل می گیرد،و این یعنی اینکه ۷۰ میلیون خانه بهداشت داریم.

سعدی در پایان سخنان خود تاکید کرد باید بدنبال آموزش اثرگذار باشیم و در بحث ارتباط موثر و آموزش بسیار دقت کنیم.

در ادامه حسین عجم نوروزی کارشناس واحد آموزش و ارتقای سلامت، تعریف جامع و کاملی از خومراقبتی از طریق پاور پوینت ارائه کرد و توضیحات کاملی از خودمراقبتی سازمانی و خودمراقبتی اجتماعی برای همکاران ارائه نمود.

ایشان در پایان برنامه آموزشی خود افزود: به منظور تشکیل شورای ارتقای سلامت، و برنامه ریزی عملیاتی مشارکتی، جهت ارتقای سلامت در محل های کار دولتی و غیر دولتی و شوراهای شهری و روستایی، با همکاران مراکز جلسات آموزشی برگزار گردید و مقرر شد، همکاران جهت ارائه آموزش،به گروههای هدف، برنامه ریزی نمایند.

در پایان بین همکاران حاضر در این کارگاه کار گروهی صورت گرفت.