تاریخ ویرایش: یکشنبه, ۱۳ خرداد , ۱۳۹۷

اخبار › برگزاری شانزدهمین همایش سلامت و زندگی شهرستان شاهرود با موضوع ترویج سلامت عمومی و مبارزه با سرطان

شانزدهمین همایش سلامت و زندگی شهرستان شاهرود با مشارکت و همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود  در مورخه سه شنبه اول خرداد ماه ۱۳۹۷ در سالن شقایق‌های دانشگاه صنعتی شاهرود، با پیش سخنرانی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود؛ آقای دکتر شیبانی و سخنرانی آقای دکتر عبدالرحیم حزینی؛ فوق تخصص سرطان شناسی با موضوع ترویج سلامت عمومی و مبارزه با سرطان برگزار گردید.

در این مراسم دکتر شیبانی بیان داشتند که حدود ۴۵۰ بیمار سرطانی در شهرستان وجود دارد که این نسبت در کشور ۱۴۰ در یک هزار نفر است که نشان دهنده نسبت بالای ابتلا به این بیماری می باشد همچنین شایع ترین سرطان‌ها را در شاهرود سرطان سیستم گوارش و معده و در خانم ها سرطان پستان تشکیل می دهد.

ایشان همچنین در خصوص عدم آگاهی مردم از برخی بیماریها، تغییر سبک بیماری ها و سبک زندگی عمومی و لزوم فرهنگ سازی در حوزه سلامت، مطالب و آماری بیان فرمودند و تاکید نمودند که: فرهنگ‌سازی در کنترل بیماری‌های مزمن غیر واگیر بسیار سخت است و از سوی دیگر صرف اطلاع داشتن منجر به عملکرد درست نمی‌شود، لذا باید از کودکی بر تغییر شیوه زندگی باور داشته باشیم و آن را در خودمان ایجاد کنیم.

اهم بیانات سخنران اصلی برنامه  دکتر عبدالرحیم حزینی؛ فوق تخصص سرطان شناسی و عضو اسبق هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به شرح ذیل می باشد:

- ۸۰ درصد عامل بیماری‌های مزمن ازجمله سرطان، ریشه درونی دارد و در شرایطی که سرطان در دنیا کنترل‌شده است در ایران شاهد افزایش این بیماری هستیم که نیازمند تغییر سبک زندگی و دید سلامت‌ محور می باشیم.

- وزارت بهداشت و درمان به تنهایی قادر به بهبود وضعیت سلامتی در جامعه نمی باشد.

- عوامل زمینه ساز بیماری ها مانند استفاده زیاد از نمک، چربی و شیرینی ها، کم ‌تحرکی، آلودگی هوا، بیماری های مزمن مانند دیابت، فشارخون بالا، کلسترول بالا، مصرف مواد مخدر، سیگار و خطرات شغلی، عوامل تهدید کننده سلامت ما می باشند.

- تغییر شیوه زندگی به سمت سلامتی شامل اصلاح الگوهای تغذیه ای ناسالم، تحرک بدنی کافی،  تقویت سلامت معنوی، مشارکت سازمان های مختلف مانند آموزش و پرورش، مشاوره های دینی و مشاوره با افراد کارشناس و متخصص بیماری ها، کمک کننده های افزایش سلامتی ما می باشند.

همزمان با این برنامه به مناسبت روز جهانی فشارخون، فشار خون افراد متقاضی مورد ارزیابی قرار گرفت و آموزش های لازم ارایه گردید.

لازم است بدانیم که؛ یک سوم سرطان ها قابل پیشگیری و درمان هستند، یک سوم سرطان ها قابل کنترل هستند و تنها یک سوم مواردی که دیر تشخیص داده شود قابل درمان و یا کنترل مناسب نمی باشند.