تاریخ ویرایش: چهارشنبه, ۹ خرداد , ۱۳۹۷

آموزش و ارتقاء سلامت › برگزاری کارگاه آموزشی “برنامه ملی نیازسنجی”

سازمان جهانی بهداشت فرآیند نیازسنجی سلامت را فرآیندی مشارکتی می داند که باید توسط تیمی متشکل از کارکنان نظام سلامت و مردم بومی جامعه ی مورد ارزیابی، انجام شود و نتایج برنامه ریزی مداخلاتی که بدون نیازسنجی مشارکتی اجرا شده باشد را معادل بلا یا Disaster اعلام می کند.

در این راستا کارگاه آموزشی “برنامه ملی نیازسنجی” به مدت دو روز و در تاریخ های ۲۲ و ۲۴ اردیبهشت ماه جهت مراقبین سلامت مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی در مکان آموزشگاه بهورزی بسطام توسط واحد آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود برگزار گردید.

برنامه نیازسنجی سلامت نقش بسزایی در نظام تحول سلامت در حوزه بهداشت دارد و به عنوان رکن اساسی برنامه ملی خودمراقبتی، زیر بنای مشارکت مردم را در برنامه ریزی عملیاتی مشارکتی مهیا می سازد. در این برنامه اصول مراقبت های اولیه بهداشتی که ۳۷ سال پیش در نشست آلماتا اعلام گردید و می تواند در سایه عملیاتی شدن این برنامه، به پنج اصل “عدالت در سلامت”، “مشارکت مردمی”، “همکاری بین بخشی” (و حتی مهم تر از آن “همکاری درون بخشی” که یک معضل حاد نظام سلامت فعلی است)، “به کارگیری تکنولوژی مناسب” و “ادغام یا جامعیت خدمات” دست یافت.