تاریخ ویرایش: دوشنبه, ۲۱ خرداد , ۱۳۹۷

مديريت و كاهش خطر بلايا › برگزاری کمیته بهداشت کارگروه سلامت در حوادث غیر مترقبه و پدافند غیرعامل

می توان پدافند را اینگونه تعریف کرد که هر گونه عملی که با استفاده از وسایل و امکانات موجود به منظور جلوگیری و مقاومت در مقابل پیشروی دشمن و انهدام نیروهای تک آوری دشمن انجام می شود و یا به عبارتی بهتر، هر گونه عملیاتی که در آن درجه ای از پایداری دیده شود را پدافند می گویند و از دو پخش پدافند عامل و پدافند غیر عامل تشکیل می شود. پدافند غیر عامل به مجموعه اقدامات غیر مسلحانه ای گفته می شود که شامل افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدها و اقدامات  غیرنظامی دشمن  می باشد.

پدافند غیر عامل به دو بخش پدافند سخت و پدافند نرم تقسیم می شود. در پدافند سخت اقدامات سخت افزاری مثل اقدامات مهندسی، پیشگیری، پیش بینی و کاهش مخاطرات و در پدافند نرم استفاده از تاکتیک هایی است که مشتمل بر برنامه ریزی و آماده سازی سیستم و سازمان هاست.

دانشگاه های علوم پزشکی به فراخور شرایط و دستورالعمل هایی  که از وزارت کشور و وزارت بهداشت  ابلاغ می شود برنامه های  آموزشی را در دو سطح کارشناسان وافراد عادی اجرا می کنند .

در این راستا کمیته بهداشت کارگروه سلامت در حوادث غیر مترقبه و پدافند غیرعامل، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود با محوریت واحد مدیریت و کاهش خطر بلایا، در مورخه ۲۱ خرداد ماه ۱۳۹۷ و در سالن آموزش این معاونت با حضور مسئولین واحد ها و افراد مرتبط برگزار گردید و ضمن بررسی انجام مصوبات جلسات قبل، تصمیمات و برنامه های جدید اتخاذ گردید.