تاریخ ویرایش: سه شنبه, ۱۳ شهریور , ۱۳۹۷

اخبار › برگزاری مراسم روز بهورز

١٢ شهریور در تاریخ نظام سلامت ایران روزی خاطره انگیز و پر ارزش است. در چنین روزی نخستین خانه بهداشت در منطقه چانقرانلو روستای حیدرلو در مرز پل ارومیه تاسیس و راه‌اندازی شد.

خانه‌های بهداشت به عنوان محیطی‌ترین واحد بهداشتی شهرستان و مستقر در روستا، نماد توسعه نظام مراقبت‌های اولیه سلامت بوده، اثرات ارزشمندی در ارتقاء و بهبود شاخص‌های سلامت داشته و دارند. تاسیس این مراکز با هدف کمک‌رسانی هر چه بیشتر به روستاییان از طریق ارائه مراقبت‌های اولیه بهداشتی به جمعیت تحت پوشش صورت گرفت. تحقق فقرزدایی از روستاها که یکی از اهداف انقلاب اسلامی می‌باشد نیز از دیگر دلایل آغاز به کار این واحدها بود.

به ‌منظور تأمین کادر خانه‌های بهداشت، تربیت افرادی آغاز گردید که «بهورز» نام گرفتند. بومی بودن بهورزان، ارتباط دائم ایشان با مردم، ثبت دقیق اطلاعات بهداشتی و نظارت مستمر از عوامل عمده پوشش مطلوب خانه‌های بهداشت بوده است. همچنین شناخت جمعیتی و جغرافیایی منطقه، برقراری ارتباط با مردم و توانایی جلب مشارکت آن‌ها در روستاهای اصلی و قمر از جمله مهم‌ترین فعالیت‌های بهورزان به‌شمار می‌رود. نقش این همکاران در آموزش بهداشت، ارائه خدمات پیشگیری و مراقبت از بیماری، ارایه مراقبت‌های تغذیه‌ای و بهداشت خانواده و مدارس و بهداشت محیط نیز بسیار ارزشمند است. بهورزان مسئولیت مراقبت‌های عمومی، بهداشت حرفه‌ای، درمان‌های ساده علامتی، جلوگیری از عوارض حاملگی‌های متعدد، واکسیناسیون کودکان و… را نیز برعهده دارند که مجموعه این اقدامات اثری بی‌بدیل در توسعه نظام سلامت در مناطق روستایی داشته است.

به مناسبت روز بهورز مراسمی با حضور رییس محترم دانشگاه، معاونین ایشان، کارکنان ستادی و بهورزان خانه های بهداشت در مورخ ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ در سالن پورسینای دانشگاه علوم پزشکی شاهرود برگزار گردید.

در ابتدای مراسم، دکتر بینش؛ معاون بهداشتی دانشگاه، ضمن خوشامد گویی به افراد حاضر در مراسم و تبریک روز بهورز، به بیان تاریخچه تشکیل خانه های بهداشت و شکل گیری نیروی های بهورز در کشور پرداختند.

ایشان در ادامه مباحث خود به بیان اهداف شکل گیری مجموعه بهورزی، انتظارات جامعه و مجموعه دانشگاهی از آنها پرداختند و خواستار اهمیت بهورزان به کسب مطالب به روز، جدید و معتبر، مطالعه بیشتر و ارایه خدمات مطلوب و به هنگام به ارباب رجوع شدند و در مقابل هم از توجه مجموعه دانشگاهی و معاونت بهداشتی به انتظارات و نیازهای آنان مطالبی فرمودند.

در ادامه این مراسم، دکتر چمن؛ رییس دانشگاه با بیان اینکه اولین الگوی خانه بهداشت در شاهرود در سال ۱۳۵۷ بوده است، اظهار داشتند که در نظام سلامت، اصل بر پیشگیری و سطح اولیه مراقبت ها می باشد که با توجه به تغییر نیازها و سبک بیماری ها، پیچیدگی بیماری های غیر واگیر و … نیاز به ارتقاء وضعیت علمی و فنی بهورزان دارد.

ایشان در ادامه به دگرگونی چشم گیر سیمای سلامت و ارایه خدمات بهورزان به مردم با کمترین هزینه و بیشترین اثربخشی و ارایه مراقبت های ساده، واکسیناسیون و … پرداختند.

در خلال مراسم برنامه های شاد و مفرح برگزار گردید و در انتهای برنامه از بهورزان نمونه تقدیر به عمل آمد.