تاریخ ویرایش: یکشنبه, ۱۸ شهریور , ۱۳۹۷

آموزش و ارتقاء سلامت › برگزاری جلسه آموزشی کانون سلامت محله

سلامت حقی ست همگانی که احقاق آن نیازمند پاسخگویی کلیه دستگاه­ها و نهادهای دولتی و خصوصی و نیز مسئولیت­پذیری تمامی اقشار جامعه در قبال سلامت خود، خانواده و اجتماع می باشد.  منظور از اجتماعی شدن سلامت تحقق موارد ذیل می­باشد:

1. مشارکت آحاد مردم در حوزه سلامت
  2. شناخت، سازماندهی، توانمندسازی و بکارگیری منابع انسانی، مالی و فیزیکی خارج از بخش سلامت در کنار منابع داخلی در جهت اصلاح مدیریت نظام سلامت به منظور تأمین و ارتقاء سلامت فرد، خانواده و جامعه
  3. تحقق پوشش همگانی سلامت با اولویت برنامه­های ارتقايي سلامت و اقشار محروم جامعه

مشارکت مردمی: مشارکت مردم در کانون آگاهانه، داوطلبانه، مسئولانه و عادلانه می­باشد.

1. مردم نسبت به اهداف و برنامه های کانون اطلاعات و آگاهی کامل دارند (مشارکت آگاهانه)
  2. مردم به صورت داوطلبانه در اجرای امور کانون مشارکت دارند (مشارکت داوطلبانه)
  3. مردم از تأثیر فعالیت کانون بر زندگی خود و جامعه آگاهی کامل دارند و در پیشبرد اهداف کانون در حد توان مشارکت می نمایند. (مشارکت مسئولانه)
  4. حضور و مشارکت شهروندان در کانون سلامت محلی برای تمامی آحاد جامعه یکسان است و هر شخص علاقمندی می تواند عضو کانون سلامت گردد. (مشارکت عادلانه)

کانون سلامت محله: کانونی است که با مشارکت مردم در یک محله با هدف ارتقای سلامت خود، خانواده، محله و جامعه تشکیل میگردد.

اهداف:

1. ارتقای سطح سلامت جسمی، روانی و اجتماعی و معنوی ساکنان محله
  2. نهادینه سازی مشارکت و همکاری های مردم در توسعه سلامت محله
  3. بسیج، هدایت و مدیریت ظرفیت‌های مردمی در پاسخ‌دهی به معضلات و مشکلات سلامت محله
  4. سازماندهی و توانمندسازی مردم در پذیرش مسئولیت‌ اجتماعی سلامت
  5. افزایش مشارکت مؤثر، کارآمد، پویا و خلاق مردم در توسعه سلامت خود، خانواده و محله
  6. تقویت روحیه خودباوری، اعتماد به‌ نفس و احساس ارزشمند بودن مردم، از طریق مشارکت در انجام کارهای داوطلبانه و خیرخواهانه
  7. تقویت شادابی و امید در شهروندان از طریق بهبود شرایط محیطی و اجتماعی و نیز ترویج سبک زندگی سالم

در این راستا و در جهت تشکیل کانون سلامت در محلات جلسه ای با حضور دکتر باباخانی؛ قائم مقام رسایت داشنگاه در امور اجتماعی و کارشناسان واحد آموزش و ارتقاء سلامت و سفیران سلامت محله در مورخ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ در سالن معاونت بهداشتی شاهرود برگزار گردید.