تاریخ ویرایش: چهارشنبه, ۲۴ بهمن , ۱۳۹۷

اخبار › برگزاری کمیته اجرایی سلامت جوانان

برگزاری کمیته اجرایی سلامت جوانان با حضور بینش؛ رئیس مرکز بهداشت شاهرود ، معاونین اجرایی و فنی، مسئولین واحدهای ستادی و نماینده سازمان ها و ادارات مرتبط با سلامت جوانان در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی برگزار شد.

دکتربینش ضمن بیان اهمیت دوران جوانی، هدف این کمیته را تامین، حفظ و ارتقاء سلامت جوانان، هم راستا با برنامه عملیاتی و دستورالعمل های ارسالی وزارت بهداشت بیان کردند.

ایشان در ادامه بیان داشتند: جوان بودن ساختار جمعیتی کشورمان که حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است و نیز روند رو به رشد عوامل خطر محیطی تهدیدکننده سلامت این قشر مهم از جامعه، بازنگری و یکپارچه­سازی اهداف، سیاست­ها، راهبردها و برنامه­های حوزه سلامت جوانان به ویژه گروه سنی ۱۸تا۲۹ سال را با اتخاذ رویکرد بین­بخشی و برون بخشی، بیش از پیش الزامی دانست. توجه به سلامت جوانان از چند جنبه مهم و اساسی است. اول اینکه برخورداری از سلامت همه­جانبه حق طبیعی جوانان است، دوم، با توجه به شکل­گیری بسیاری از عادات و رفتارهای اجتماعی در سنین نوجوانی و جوانی، مدیریت سلامت جوانان و پاسخگویی شایسته به نیازهای خاص این گروه سنی، می­تواند در آینده بیشترین ارزش اقتصادی و اجتماعی را برای جامعه به همراه داشته باشد و سوم، با سرمایه­گذاری برای ارتقاء سلامت جوانان می­توان از بسیاری از هزینه های مستقیم و غیرمستقیم سلامت که به دنبال از دست رفتن سال های مفید زندگی به دلیل مرگ و یا ناتوانی حاصل می­شود، جلوگیری نمود و با تضمین سلامت فرد فرد جوانان کشور، سلامت کل جامعه و نسل­های آتی کشور را تضمین نمود.

در ادامه ناجیه سعدی مسئول سلامت جوانان معاونت بهداشتی ضمن بیان چند بعدی بودن عوامل تعیین کننده سلامت جوانان، بیان داشتند وزارت بهداشت و درمان به تنهایی قادر به تامین سلامت جوانان یعنی گروه ۱۸ تا ۲۹ سال نمی باشد و نیازمند مشارکت و حمایت همه دستگاه ها و سازمان های دست اندرکار و ذینفع می باشد.

و برنامه های سلامت جوانان را به این شرح اعلام کردند:

• ازدواج سالم ، شاد و پایدار
  • روابط اجتماعی سالم در جوانان
  • سبک زندگی سالم در جوانان
  • پیشگیری از رفتارهای مخاطره آمیز در جوانان
  • کاهش مرگ و میر در جوانان
  • پیشگیری از سوانح و حوادث ترافیکی
  • سایر برنامه ها

در ادامه مدعوین به بیان  چالش ها و مشکلات جوانان و ظرفیت اجرای برنامه های مرتبط و همکاری جهت اجرای بهتر برنامه ها پرداختند.